Actinica Lotion

Actinica Lotion is een zeer effectief medisch hulpmiddel dat bescherming biedt tegen zowel UVA- als UVB straling. Deze lotion is speciaal ontwikkeld voor mensen met een verhoogd risico op het ontwikkelen van huidkanker door blootstelling aan UV-straling. 

Actinica Lotion heeft een aantal belangrijke geavanceerde eigenschappen, namelijk:

  • Actinica Lotion is het eerste en enige medische hulpmiddel waarvan in een klinische studie bewezen is dat het verschillende soorten NMHK (niet melanomische huidkanker) voorkomt:

          - gedurende 2 jaar 53% reductie van AK plekjes (Actinische Keratose) bij regelmatig gebruik van Actinica Lotion.

          - gedurende 2 jaar geen nieuwe invasieve plaveiselcelcarcinomen bij regelmatig gebruik van Actinica Lotion.

  • Actinica lotion bevat een combinatie van moderne fotostabiele UV-filters die een breed spectrum beslaan, zodat de UV-straling wordt geabsorbeerd, weerkaatst en verstrooid. De lotion biedt een zeer effectieve bescherming tegen zowel UVA- als UVB straling. De mate van UV-bescherming van Actinica Lotion is getest aan de hand van de Europese cosmetische eisen voor zonnebrandproducten. Het UVB en UVA-beschermingsniveau van Actinica Lotion valt in de hoogste categorie, "zeer hoge UV bescherming".
  • Actinica lotion heeft extra hydraterende eigenschappen om de structuur van de huid te verbeteren. De lotion is niet geparfumeerd en bevat geen PEG-emulgatoren. Dit zorgt ervoor dat de liposomale lotion goed wordt verdragen en geschikt is voor alle huidtypes.

Dankzij de handige doseerpomp is Actinica Lotion eenvoudig te doseren, zodat u altijd de correcte hoeveelheid kunt aanbrengen.

De onderstaande grafiek laat zien hoe het aantal actinische keratose bij Actinica Lotion gebruikers afneemt terwijl de actinische keratose bij personen die geen Actinica Lotion gebruiken toeneemt.

Voor wie is Actinica Lotion geschikt?

Actinica Lotion is geschikt voor personen die een verhoogd risico lopen om Niet Melanome Huidkanker te ontwikkelen. 

Naast overmatige blootstelling aan UV-licht zijn er nog een aantal andere factoren die zorgen voor een verhoogd risico op het ontwikkelen van niet melanome huidkanker waaronder:

  • Wanneer je al eens huidkanker hebt gehad of als je op dit moment een Actinische Keratose of een vorm van niet melanome huidkanker hebt.
  • Wanneer je immuunsysteem verzwakt is, bijvoorbeeld:

           - wanneer je medicijnen slikt die het immuunsysteem onderdrukken in verband met een orgaantransplantatie.

           - als je lijdt aan een aandoening die het immuunsysteem verzwakt.

           - wanneer je bepaalde behandelingen voor reumatische aandoeningen ondergaat

           - wanneer je lijdt aan een chronische ontstekingsziekte.

  • Wanneer je vermoedt dat je een verhoogd risico hebt op Actinische Keratose of op een vorm van niet melanome huidkanker dan kun je overwegen om Actinica Lotion te gebruiken om je huid te beschermen en zo beschadiging van de huid te voorkomen.
  • Wanneer je niet zeker weet of je een verhoogd risico hebt op Actinische Keratose  of op niet melanome huidkanker neem dan contact op met je arts.

Lichtdermatose

In een studie met patiënten, die aan een polymorfe lichtdermatose leden, heeft Actinica bewezen zeer effectief te zijn. Actinica Lotion beschermt tegen zowel UVA- en UVB- stralen. Het bevat breed spectrum fotostabiele filters en is waterbestendig. Actinica heeft ook hydraterende eigenschappen en verzorgt uw huid. Het ontbreken van geurstoffen en conventionele PEG emulgatoren zorgt ervoor dat de lotion goed wordt verdragen, zodat het ook kan worden gebruikt op de zeer gevoelige huid.

Hoe gebruik je Actinica Lotion?

Voor een optimale bescherming dient Actinica Lotion elke ochtend te worden aangebracht op de lichaamsdelen die worden blootgesteld aan UV-straling en die niet door kleding worden bedekt. Actinica Lotion dient het hele jaar door gebruikt te worden  als onderdeel van je dagelijkse verzorgingsritueel. In een klinische studie is aangetoond dat Actinica Lotion het ontstaan van actinische keratose en plaveiselcelcarcinoom helpt voorkomen als de lotion elke dag wordt gebruikt.

Breng Actinica Lotion aan vóór blootstelling aan de zon en voordat je andere cosmetische producten gebruikt zoals dagcréme. Laat Actinica Lotion eerst in de huid intrekken voordat je andere cosmetische producten aanbrengt.

Hoewel Actinica Lotion urenlang een zeer hoge bescherming biedt, is het belangrijk dat je je huid niet te lang blootstelt aan de zon als je een gevoelige huid hebt of als je huid als eens is beschadigd door UV licht. Bij correct gebruik voorkomt Actinica Lotion schade aan de huid door UV licht. De lotion mag echter niet worden gebruikt om langer in de zon te kunnen blijven.

Zorg dat je altijd de juiste hoeveelheid Actinica Lotion gebruikt (zie bijsluiter) om de huid optimaal te beschermen. Voor extra gemak bij het doseren is Actinica Lotion verkrijgbaar in een handige dispenser. Elke pompdosering geeft een constante hoeveelheid Actinica Lotion, zodat je altijd het product in de juiste dosering gebruikt. 

Actinica lotion (80gr)   

      BESTELLEN